E-ticaret Danışmanlığı
- Byte
- Hizmetlerimiz
- E-ticaret Danışmanlığı
Ürün Yönetimi
Ürün yönetimi, bir ürünün yaşam döngüsünün her adımına rehberlik eden organizasyonel bir işlevdir. Ürün yönetimi, her şeyden önce ürüne ve müşterilerin taleplerine odaklanır. Ürünün üretiminden pazar konumlandırmasına ve fiyatlandırmaya kadar, mümkün olan en iyi ürünü oluşturmak için yapılan tüm çalışmalar ürün yönetimi içerisinde düşünülebilir.
Ürün Yönetimi Markanız için Neden Önemlidir?
Diğer pozisyonlarla karşılaştırıldığında, ürün yönetimi bir şirket içinde nispeten daha yeni kurulan mesleklerden biridir. Ürün yönetimi, küçük ve orta ölçekli işletmelerde öncelik verilmeyen ve yazılım mühendisi veya pazarlamacı gibi diğer profesyoneller tarafından doldurulan bir roldür.
Ürün yönetimi rolü oldukça önemlidir çünkü şirketin geri kalanının bir ürünün değerini anlamasına yardımcı olur. Esasen neyin satılacağını ve gelişmiş bir ürünün nasıl gelire dönüştürüleceğine dair farkındalık yaratmayı amaçlar. Bunu da müşteriyi anlayarak yapar. Müşteri odaklı bir alan olarak, müşteri zorluklarını tespit eder ve çözümleri ürün odaklı olarak gösterir.

Stok Yönetimi
Stok yönetimi, envanteri sipariş etme, depolama, izleme ve kontrol etme uygulamalarına verilen isimdir.
Stok yönetimi, bir işletmenin ürün veya hizmetlerini üretmek için kullandığı her kalemi içerir – hammaddelerden bitmiş ürünlere kadar. Başka bir deyişle, stok yönetimi, bir işletmenin envanterinin her yönünü kapsar.
İyi Bir Stok Yönetiminin Avantajları
- İyi bir envanter yönetimi stratejisi, hammadde ve yeni ürün siparişlerinin doğruluğunu artırır.
- İyi bir stok yönetimi stratejisi, daha organize bir depoyu beraberinde getirir.
- İyi bir depo yönetimi stratejisi, zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olur.
- İyi bir envanter yönetimi stratejisi, verimliliği ve üretkenliği artırır.
- İyi bir envanter yönetimi stratejisi, müşterilerinizin iyi bir deneyim yaşamlarını sağlar.

KPI ve Raporlama
Anahtar Performans Göstergeleri (KPI – Key Performance Indicators), bir şirketin temel iş hedeflerine ne kadar etkili bir şekilde ulaştığını gösteren ölçülebilir değerlerdir. Kuruluşlar, hedeflere ulaşmadaki başarılarını değerlendirmek için KPI’ları pek çok alanda kullanır.
KPI Nasıl Belirlenir?
KPI‘ları tanımlamak düşündüğünüzden çok daha zor bir iş olabilir. KPI’daki en önemli kelime “anahtar”dır çünkü her KPI, bir performans ölçüsü belirli bir iş sonucuyla ilgili olmalıdır. KPI’lar genellikle iş metrikleriyle karıştırılır. Genellikle aynı ruhla kullanılsa da, KPI’ların kritik veya temel iş hedeflerine göre tanımlanması gerekir. Bir KPI tanımlarken şu adımları izleyebilirsiniz:
- İstediğiniz sonuç nedir?
- Bu sonuç neden önemli?
- İlerlemeyi nasıl ölçeceksiniz?
- Sonucu nasıl etkileyebilirsiniz?
- İş sonucundan kim sorumludur?
- Başarıya ulaştığını nasıl anlayacaksın?
- Sonuca yönelik ilerlemeyi ne sıklıkla gözden geçireceksiniz?

Pazaryeri Yönetimi
Marka yöneticilerimiz pazaryerleri üzerinde uzman kişilerden oluşuyor. Destekleyici yazılımlar kullanarak her gün Trendyol, Hepsiburada, N11, Çiçek Sepeti, Gitti Gidiyor, Etsy, Zalando ve Amazon gibi pazaryerlerinde satışlarınızı arttırmak adına proaktif adımlar atıyoruz. Marka yöneticilerimiz ürün listelemelerinizle ilgilenirken, içerik optimizasyonu ve müşteri yönetimi konularında da size destek oluyoruz.
Pazaryerlerinde Daha Çok Ürün Satmak İçin Yapabilecekleriniz
Ürünlerinizi bir pazaryerinde satmak, anında başarıyı garanti etmez, ancak Byte size ürünlerinizi optimize etmek için size birçok çözüm sunar. Markanızın/ürünlerinizin görünürlüğü üzerinde çalışırken marjlarınızı korumak için bir pazarlama stratejisi geliştirmelisiniz.
Herhangi bir pazarlama faaliyeti gibi, bu platformlarda nasıl bir varlık oluşturacağınız konusunda stratejik olmanız gerekecektir. Yukarıdaki avantajları göz önünde bulundurarak, şimdi bunu nasıl başarabileceğinize bakalım.
1. Ürünlerinizi optimize edin ve reklam verin
2. Sosyal kanıta odaklanın: Müşteri İncelemeleri ve Yorumlar
3. Stok, sipariş ve gönderim süreçlerine odaklanın

Karlılık Yönetimi
Karlılık Yönetimi, paranızı nereden kazandığınızı bilmek ve kârlılığınızı nasıl artıracağınızı, yani kârlılığı nasıl etkileyeceğinizi bulmak anlamına gelir. Dağıtım ve satış tarafındaki ücret baskısı ile birlikte operasyonlara ilişkin artan gereksinimler, her iki taraftan da marjınız üzerindeki baskıyı artırır. Bu zorluğun üstesinden gelmek ve performansınızı sürdürülebilir bir şekilde yönetebilmek için gelir ve maliyet etkenlerini ayrıntılı olarak anlamak mutlak bir zorunluluktur.
Maliyet Azaltıcı İyileştirme Çalışmaları
Kemerleri zaten sıktığınızı mı düşünüyorsunuz? Tekrar düşün. Elbette, kesmek için bir veya iki anlamsız harcama bulabilirsiniz.
İşte işletme giderlerinizi düşürmenize yardımcı olacak 10 maliyet düşürme önerisi:
- Nakit Akışını Yönet
- Gereksiz Masraflardan Kaçının
- Ofis Alanınızı Yeniden Düzenleyin
- Freelancerlarla Maliyet Azaltma
- İşletmenizin Reklamını Ücretsiz Olarak Yapmanın Yollarını Bulun
- Tedarikçilerle İndirimli Fiyatlar için Pazarlık Yapın
- Yenilenmiş Ekipmanlar ve Mobilyalar Satın Alın
- İş Seyahatini Sınırlayın
- Maliyet Azaltmayı Önceliklendirin ve Tüm Şirketi Bu Yönde Motive Edin

Grafik Tasarım Neyi Kapsar?
Instagram başta olmak üzere sosyal medya mecralarındaki alanınıza en uygun influencerlar ile markanızı buluşturuyor, en verimli çalışmaların yapılmasına imkan tanıyacak pazarlama kampanyalarını hayata geçiriyoruz.
UI/UX Tasarımı Nedir?
Intagram, Google başta olmak üzere Criteo, Facebook, Twitter, LinkedIn ve TikTok gibi tüm reklam platformlarında reklamlarınızın etkili bir strateji çerçevesinde yönetilmesini sağlıyoruz.
