fbpx

Marka Bilinirliği (Brand Awareness) - Marka farkındalığı, bir markanın ve ilgili ürünlerin tüketici farkındalığının (hatırlama ve tanıma) kapsamını ifade eder. Bir markanın ve ilgili ürünlerin marka farkındalığı, çeşitli reklam biçimleriyle oluşturulur. Marka farkındalığı, tüketicilerin bir markayı hatırlama yeteneğini ölçtüğü için ticari pazarlama uygulamalarında esastır. Marka farkındalığı, tüketici davranışı, reklam yönetimi, marka yönetimi ve strateji geliştirmede temel bir husustur. Tüketiciler, ürün kategorisi hakkında bilgi sahibi olmadıkça ve kategori içerisinde marka bilinci oluşmadıkça satın alma yapmazlar.

Marka Denkliği (Brand Equity) - Marka denkliği, bir marka adının değerini ifade eder. Marka denkliği kavramı, marka adı ne kadar iyi bilinirse, marka o kadar fazla iş üretir olgusunu anlatır. Oldukça yerleşik bir marka adı daha fazla iş üretir. Daha az tanınan marka adları daha az iş üretir. Tüketiciler kalite ve markayı ilişkilendirir. Tanınmış bir marka adı, güvenilir bir ad olma eğilimindedir. Bu konsept ile öz sermaye marka ismindedir.

Marka Sadakati (Brand Loyalty) - Marka sadakati, bir markaya yönelik olumlu tüketici tutumlarını ve markaya tüketici bağlılığını ifade eder. Marka sadakati, rakiplerin eylemleri veya ürün değişiklikleri ne olursa olsun, tüketici ve/veya marka, ürünler veya işletme arasındaki sadık bir ilişkidir. Tüketici marka sadakati, marka ürün satın alımları ve olumlu ağızdan ağıza pazarlama da dahil olmak üzere farklı şekillerde gösterilir.

Meta Açıklamaları (Meta Descriptions) - Meta açıklamalar, 160 karakter veya daha kısa bir sayfa açıklaması sağlayan bir meta etiketi ifade eder. Meta açıklama, Google arama sonuçlarında ve diğer arama motoru sonuçlarında göründüğü için önemli bir web sayfası özelliğidir.

Meta Anahtar Kelimeler - Meta anahtar kelimeler, bir web sayfası HTML kodunda görünen belirli bir meta etiket türünü ifade eder. Meta anahtar kelimeler, arama motorlarının web sayfası konusunu anlamasına yardımcı olmak için kullanılır. Meta anahtar kelimeler, görünen sayfada değil, bir sayfanın kaynak kodunda görünür.

Meta Etiketleri (Meta Tags) - Meta etiketler, web tarayıcılarının ve arama motorlarının sayfa içeriğini daha iyi tanıması için bir web sayfasının koduna eklenen HTML snippet'lerini ifade eder. Meta veriler, arama motorlarının bir web sayfasından arama sonuçlarında görüntülenecek ilgili bilgilere karar vermesine yardımcı olması için kullanılır. Meta etiketleri, o sayfanın ne zaman yayınlandığı, sayfanın yazarı ve başlığı ve resim açıklamaları gibi çeşitli sayfa bilgilerini içerir.

Mobil Öncelikli Listeleme (Mobile First Index) - Mobil ilk indeks, indeksleme ve sıralama için mobil içeriğin Google sıralamasını ifade eder. Önce mobil dizine ekleme ile Google, bir siteyi dizine eklemek ve sıralamak için ağırlıklı olarak içeriğin mobil sürümünü kullanır. Geçmişte, dizin, bir sayfanın bir kullanıcının sorgusuyla alaka düzeyini puanlarken öncelikle bir sayfa içeriğinin masaüstü sürümünü kullanırdı. Bugün, Web kullanıcılarının çoğu Google'a mobil cihazlarından erişiyor. Dizin, esas olarak bir sayfanın içeriğinin ileriye dönük mobil sürümünü tarar ve dizine ekler.

Mobil Reklamcılık (Mobile Advertising) - Mobil reklamcılık, ürün veya hizmetlerin mobil cihazlara ve akıllı telefon tüketicilerine iletilmesi anlamına gelir. Mobil reklamcılık, kısa mesaj servisi-SMS'den interaktif reklamlara kadar her şeyi içerir. Belirli demografik özelliklere göre mobil cihaz kullanıcılarını hedefleyen pazarlamadır. Mobil reklamlar, banner reklamlar, uzun metin reklamlar, sesli reklamlar, video reklamlar, slogan reklamları, etkileşimli video ve TV reklamları vb. olabilir.

Mobil Sayfa Optimizasyonu (Mobile Page Optimization) - Mobil sayfa optimizasyonu, bir web sitesinin çeşitli ekran boyutlarını ve yükleme sürelerini hesaba katacak şekilde tasarlandığından emin olmak için en iyi mobil SEO uygulamalarını ifade eder. Başka bir deyişle, herhangi bir boyuttaki ekranda bir web sitesinin tam görünümünü sağlayan bir optimizasyondur.

Müşteri Adayları (Leads) - Potansiyel müşteri, satış hunisindeki potansiyel bir müşteriyi ifade eder. Tüketici, işletmeye veya markaya ilgi gösterdiği için lider olarak kabul edilir. Tüketicinin ürün veya hizmete ilgi/iletişim yoluyla satın alma niyeti mevcuttur. İletişim bir aramayı, çevrimiçi form doldurmayı veya e-postayı içerir.